Lihafoorum 2023: Päris Eesti liha

EPKK
EPKK

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub osalema: LIHAFOORUM 2023 „Päris Eesti liha“ 

Aeg: 15. november 2023 kell 10-17.00 
Koht: Aqva Hotel & SPA konverentsikeskus (Parkali 4, 44308 Rakvere, Lääne-Virumaa), Rooma saalis ja veebiülekanne

Registreeri end osalema SIIN.** 

**Registreerimine kohale tulemiseks on avatud kuni 08.11.23 kella 23.59ni. 
**Registreerimine veebis osalemiseks on avatud kuni 14.11 kell 23.59. 

Lihafoorumi eesmärk on tekitada suuremat sidusust lihasektori tarneahela erinevate osapoolte vahel, tuues juurde ka rahvusvahelisi aspekte ning kogemusi. Igal aastal toimuv Lihafoorum toob kokku Eestis lihatootmisega seotud inimesed – loomakasvatajad, lihatöötlejad, kaupmehed, teadlased, kõik need, kellele jaoks on oluline kodumaise liha tootmine ja põllumajanduse jätkusuutlik tulevik. Foorumil räägitakse lihasektori strateegilisest rollist, globaalsetest arengutest, ühistegevusest ja Eesti liha kvaliteedist. 

Päevakavas*: 

09.30 – 10.00 Registreerumine ja hommikukohv  
10.00 – 10.15 Foorumi avamine ja tervitused –  

  • Airi Külvet, Aasta Põllumees 2023 ja lihaveisekasvataja 
  • Ants Noot, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees

10.20 – 12.00 Lihafoorumi I osa: 

  • Globaalne lihasektori ülevaade. Välisesineja /kinnitamisel/ 
  • Ülevaade lihasektori olukorrast ja nägemus loomakasvatuse ja lihatootmise tulevikust. Madis Pärtel, Regionaalministeeriumi asekantsler 

12.00-13.00 Lõunapaus  

13.00-14.40 Lihafoorumi II osa:  

  • Esimesed kuud veterinaarravimite registrit. Anne-Ly Veetamm, Põllumajandus- ja Toiduameti loomatervise ja -heaolu osakonna juhtivspetsialist
  • Kvaliteediprogramm Eesti lihale. Kaie Laaneväli-Vinokurov, METK innovatsiooniteenistus innovatsioonikonsultant
  • Kogemuslugu nuumafarmi süsteemi ülesehitusest. /välisesineja kinnitamisel/ 

14.50-15.20 Kohvipaus  

15.20- 16.00 Lihafoorumi II osa jätkub: Kuidas anda oma loomale väärtus? Eestis kasvatatud looma väärindaja. Katrin Noorkõiv, Eestis kasvatatud looma väärindaja.
16.05-16.50 Arutelupaneel: Eesti kokad Eesti (?) liha väärindajad  

  • Priit Toomits 
  • Urmas Murumäe 
  • Andrus Laaniste 
  • Katrin Noorkõiv 

16.50-17.00 Päeva kokkuvõte 

Päeva modereerib Meeli Lindsaar, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juht 

*Korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel päevakavas muudatusi    

Sündmus toimub MAK 2014-2020 „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ raames. Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).   

 

Majutuspakkumine konverentsil osalejatele: 
Aqva Hotel & SPA hotell pakub majutusele perioodil 14-16.11 letihinnast 15% soodustust parooliga LIHAFOORUM.  
Broneeringuid palume teha otse hotellist, telefoni või e-maili teel. Online süsteemide kaudu tehtud broneeringutele (booking.com jms) soodustust pakkuda ei saa. Letihinnad on vastavalt täituvusele pidevas muutuses, nt standard tuba kahele koos hommikusöögi ning vee- ja saunakeskuse kasutusega alates 139€/öö, millelt siis foorumil osalejad saaksid 15% soodustust. 

 

Kuldisperma tellimine