Kas meil müüdav odav importliha tuleb aafriklaste orjatööga Hispaaniast?

Maaleht
Maaleht

Silja Lättemäe, Maaleht

Mida vähemaks jääb kodumaist seakasvatust, seda enam sõltume Euroopa suurrriikide ülejääkidest ja kannatab toidujulgeolek.

„Hispaanias on sealiha kokkuostu hind üle 2,30 ja Itaalias on ka 2,40, need on suured riigid. Ja kui nad oma riigis saavad kulud kaetud, siis selge see, et ülejäägi saab väikeses Eestis maha müüa alla igasuguse omahinna, et kaubast lahti saada. Aga sellega rikutakse kogu see turg siin Eestimaal ära,“ teatas Saaremaa suurim seakasvataja Raul Maripuu. Eestis on sealiha kokkuostuhind praegu 2,10.

Nii peavad meie seakasvatajad lisaks kahjumiga majandamisele turul võitlema ka odavama importlihaga ja lootma üksnes sellele, et tarbijad eelistaksid ikkagi kodumaiseid tooteid, mis garanteerivad kindla kvaliteedi, ehkki on hinnalt veidi kallimad. Sest odavama importliha kvaliteeti ei pruugi alati teada.

Lugege edasi: Maaleht (tasuline)   

 

Kuldisperma tellimine