Eesti sealihasektor rajutuultes

Pjeträän

Sirje Potisepa (Toiduliidu juhataja) artikkel ajalehes Maaleht. 

Juba pea kaks aastat Eesti seakasvatajaid laastanud sigade Aafrika katk on viinud selleni, et Eesti tootjad ei suuda enam varustada kohalikku tarbijat sealihaga.

Sealiha on eestlaste jaoks olulisel kohal toidulaual ning seda näitavad ka värskelt avaldatud eelmise aasta lihatarbimise numbrid.

Sealiha tarbiti 2015. aastal inimese kohta 41,8 kg, mis on võrreldes 2014. aastaga 4,8 kg inimese kohta rohkem. Tegemist on märkimisväärse sealiha tarbimise kasvuga ning selle võib ühest küljest kirjutada eestlaste sealiha armastuse arvele, kuigi oma mõju võib olla ka madalamal hinnal.

Lugege edasi: Maaleht.ee  >>

 

Kuldisperma tellimine