Grillihooaeg on alanud: Eesti tarbija saab päästa kodumaise seakasvatuse

Põrsas
Põrsas

Silja Lättemäe, Maaleht

„Meil on läbi aegade olnud parimad põrsatootmise farmid nii Aidus kui Kallukses,“ teatab kogenud veterinaar Mati Tuvi, kes vastutab Saimre Agro Grupis loomakasvatuse eest, saates meie toidulauale üle 40 000 sea aastas.

Veterinaari haridusega Mati Tuvi tunneb seakasvatust läbi ja lõhki, ta on aastakümneid tegutsenud selles kriisiderohkes põllumajandusvaldkonnas, kus viimastel aastatel tootjad vaevu suudavad pinnal püsida – küll laastab farme sigade Aafrika katk, hindade madalaseis või üle mõistuse kõrgeks kerkinud sööda hinnad.

Tuvi mäletab veel aegu, kui Venemaale saadetud 20% nuumikutest andis toonasele ASile Ekseko 80% kasumit, ülejäänu jäi Eestisse, tuues mitu korda vähem tulu.

Lugege edasi: Maaleht (tasuline)   

 

Kuldisperma tellimine